فانتوم چیست

معرفی FTM ارز دیجیتال فانتوم

چشم بورس > رمزارز‌ها > آموزش رمزارزها > معرفی FTM ارز دیجیتال فانتوم
زمان مطالعه: 5 دقیقه
فهرست مطالب

سرعت پایین تراکنش‌ها و هزینه کارمزد بالا در شبکه اتریوم سر و صداهایی درباره این شبکه به وجود آورد. همین مسئله باعث شد که بلاک‌چین های تک لایه‌ای مثل آوالانچ و سولانا برای برطرف کردن ضعف های اتریوم ارائه شدند. یکی دیگر از این بلاک‌چین‌ها که علاوه بر رفع مشکلات اتریوم، از قراردادهای هوشمند هم پشتیبانی می‌کند، فانتوم است. در این مقاله از چشم بورس ما به بررسی بلاک‌چین فانتوم و معرفی رمز ارز FTM می‌پردازیم . برای شناخت فانتوم پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.  

فانتوم چیست؟

معرفی شبکه فانتوم

Fantom یک بلاک چین تک لایه‌ای است که هدف آن ایجاد جایگزین برای هزینه‌های بالا و سرعت پایین اتریوم است. فانتوم شبکه اصلی خود را در دسامبر 2019 راه اندازی کرد. این شبکه توسط Dr. Ahn Byung Ik متخصص علوم کامپیوتر اهل کره جنوبی ارائه شد. بلاک‌چین این شبکه مقیاس‌پذیر و ارزان است و در سال 2021 ثابت کرد که می‌تواند از صنعت مالی غیرمتمرکز (DeFi) پشتیبانی کند.

فانتوم یک ماشین مجازی با کارایی بالا است که بستری ایمن برای اجرای قراردادهای هوشمند را توسعه می‌دهد. این شبکه همه کاره و انعطاف‌پذیر است و یک راه حل همه کاره مالی غیرمتمرکز (DeFi) به همه کاربران خود ارائه می‌دهد. با استفاده از بلاک‌چین سازگار با EVM، کاربران فانتوم می‌توانند به راحتی و بدون واسطه، دارایی‌های دیجیتالی را از کیف پول خود استخراج کرده و وام بگیرند.

FTM رمز ارز شبکه فانتوم

FTM  رمز ارز شبکه فانتوم است. ICO  فانتوم در سال 2018 برگزار شد که طی آن 559 میلیون توکن از این رمز ارز به فروش رسید. سقف عرضه این توکن 3.175 میلیارد است. تا امروز 2.55 میلیارد از این مقدار عرضه شده.

رمز ارز FTM

فعالیت شبکه فانتوم

فانتوم بر روی یک DAG  (مخفف Directed Acyclic Graph Blockchain یا همان بلاک‌چین گراف غیرمدور هدایت شده) مشابه بلاک چین Hashgraph اجرا می‌شود. این شبکه از فناوری DAG برای مقیاس‌پذیری بیشتر، بالا بردن سرعت تراکنش‌ها و هزینه کمتر برای کاربران استفاده می‌کند. در این مکانیزم هر تراکنش به همان روشی که بلاک چین تراکنش‌ها را ذخیره می‌کند در هر گره پردازش و ذخیره می‌شود.

این پلتفرم به عنوان یک سیستم عصبی (nervous system) برای شهرهای هوشمند (smart cities) عمل می‌کند. فانتوم از تکنولوژی دفتر کل توزیع شده برای قدرت بخشی به شهرهای هوشمند و خدمات آنها استفاده می‌کند. این شبکه به عنوان یک پلتفرم فوق‌العاده با سرعت و عملکرد بالا شناخته می‌شود که هدف آن تبدیل شدن به ستون فقرات زیرساخت فناوری اطلاعات، به ویژه برای شهرهای هوشمند در حال ظهور است.

نوآوری دیگر در ساختار فانتوم مکانیسم اجماع بدون رهبر Lachesis است. این شبکه با نوعی از مکانیسم POS  به نام Asynchronous Byzantine Fault Tolerant (aBFT) کار میکند. مزیت این روش این است که می‌تواند بدون مشکل کار کند. حتی اگر یک سوم داده‌های تراکنش دستکاری شده باشد.

Opera  شبکه اصلی فانتوم است. این شبکه از مکانیسم توافقی Lachesis مبتنی بر DAG ایجاد شده است. در این پروتکل، هر گره یک DAG محلی را ذخیره می‌کند که متشکل از بلوک‌های تراکنش است. این به این معناست که نودهای بلاک‌چین فانتوم می‌توانند تراکنش‌ها را به‌طور مستقل (بدون نیاز به کار در صف تراکنش‌ها) تأیید کنند . این همان معنی Asynchronous یا همان مفهوم ناهمزمان در aBFT است.

بلاکچین فانتوم

ساختار فانتوم به سه لایه مجزا تقسیم می‌شود:

 لایه core: این لایه به عنوان هسته بین گره‌ها در پروتکل Lachesis اتفاق نظر برقرار می‌کند. این لایه از فناوری DAG برای تأیید تراکنش‌ها استفاده می‌کند و به گره‌ها اجازه می‌دهد تا آنها را به صورت ناهمزمان پردازش کنند که نتیجه استفاده از فناوری DAG است.

 لایه Ware: لایه میانی که عملیات اجرایی مثل پرداخت‌ها و صدور پاداش را برعهده دارد.

 لایه Application: این لایه وظیفه برقراری APIهای عمومی در دسترس را دارد.

مزایای فانتوم

فانتوم برخلاف سولانا با ماشین مجازی اتریوم EVM  سازگار است و از قراردادهای هوشمند سازگار با EVM پشتیبانی می‌کند. این شبکه امکان اجرای قراردادهای هوشمند و دیفای را به بهترین شکل برای کاربران فراهم می‌کند. برای این منظور، FTM به عنوان یک توکن ERC-20 و یک توکن BEP-20 در دسترس است. به این معنی که نسخه‌ای از این توکن وجود دارد که با استانداردهای توکن زنجیره هوشمند اتریوم و بایننس مطابقت دارد.

بلاک‌چین‌هایی مثل ترا، سولانا  و آوالانچ که با هدف رفع مشکلات اتریوم به وجود آمدند، بلاک‌چین‌های تک لایه‌ای هستند که جایگزین اتریوم شدند. براساس گزارش  DeFi Llama از مارس 2022، اتریوم دارای 111 میلیارد دلار ارزش کل قفل شده (TVL) و پس از آن ترا دارای 22 میلیارد دلار است. فانتوم، در جایگاه پنجم، 7,25 میلیارد دلار دارد و در جایگاهی بالاتر از سولانا قرار گرفت.
فانتوم یک تیم اختصاصی و حرفه‌ای به عنوان پشتیبان خود دارد. این پروژه با مقیاس‌پذیری بالا توانسته پتانسیل خوبی برای بهبود شبکه و ارائه راهکار از خود نشان دهد.

معایب فانتوم

این شبکه رقبای بزرگ و پر طرفداری مثل اتریوم، NEO، Hashgraph دارد. پیش‌بینی می‌شود با توسعه IoT یا همان اینترنت اشیا و با راه‌اندازی اتریوم 2.0، کاربرد فانتوم و طرفدارهای آن کاهش پیدا کنند.

چطور فانتوم بخریم؟

خرید ارز دیجیتال فانتوم

برای خرید FTM مثل خرید رمز ارزهای دیگر، باید صاحب کیف پول ارز دیجیتال بوده و در صرافی ارز دیجیتال ثبت نام کرده باشید.

رمز ارز FTM را می‌توانید به واسطه اکثر صرافی‌های ارز دیجیتال معامله کنید. برای اینکه بدانید کدام صرافی‌ها امکان معامله با رمز ارز مورد نظر شما را دارند می‌توانید به سایت صرافی مورد نظرتان  مراجعه کنید و نام آن رمز ارز را در لیست رمزهای قابل معامله در صرافی جستجو کنید.

راه دوم این است که coin market cap FTM  را در مرورگر خود سرچ کرده  و وارد تب Markets شوید. در این صفحه صرافی‌هایی که FTM را به تازگی معامله کرده‌اند، لیست شده‌اند.

کاربران ایرانی می‌توانند برای خرید FTM از صرافی های ارز دیجیتال خارجی به سایت صرافی‌های کوکوین، اسندکس، چنجلی، بای‌بیت، وایت‌بیت، کوینکس وپروبیت مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: معیارهای انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال

بهترین کیف پول ها برای نگهداری فانتوم

مقالات مرتبط: بهترین کیف پول سخت افزاری برای ایرانیان

فانتوم

پیش‌بینی قیمت فانتوم

طبق تخمین سایت price prediction پیش‌بینی می‌شود قیمت FTM در سال جاری (2022) به حداقل 1.65$، حداکثر 1.95 و میانگین 1.70 $ برسد. این سایت میانگین قیمت در سال 2023 را 2.42$ و در پنج سال آینده یعنی سال 2027، حداقل 10.70$ ، حداکثر 12.49$ و میانگین 10.99 پیش‌بینی کرده است.

جدول معرفی اختصاری رمز ارز فانتوم

نمادFTM
سازندهAhn Byung Ik
سال انتشار 2018
عرضه در گردش2.5 میلیارد
رتبه 42
بلاک چین فانتوم
وایت پیپرWhitepaper FTM
آدرس سایتhttps://fantom.foundation/

سئوالات متداول

فانتوم چیست؟

Fantom یک بلاک چین تک لایه‌ای است که هدف آن ایجاد یک بلاک‌چین جایگزین برای هزینه‌های بالا و سرعت پایین اتریوم است.

FTM چیست؟

FTM توکن شبکه فانتوم است که در سال 2018 عرضه شده و رتبه 42 ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص داده است.

چطور فانتوم بخریم؟

برای خرید FTM مثل خرید رمز ارزهای دیگر، باید صاحب کیف پول ارز دیجیتال بوده و در صرافی ارز دیجیتال ثبت نام کرده باشید. رمز ارز فانتوم را می‌توانید به واسطه اکثر صرافی‌های ارز دیجیتال معامله کنید.

محتوای این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی یک ستاره کلیک کنید

متوسط امتیاز: 0 / 5. تعداد ثبت امتیاز: 0

تا حالا امتیازی ثبت نشده. اولین امتیاز رو ثبت کنید!

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *