آشنایی با استراتژی اسکالپ

استراتژی اسکالپ در فارکس چیست؟

چشم بورس > سرمایه‌گذاری > آموزش تحلیل تکنیکال > استراتژی اسکالپ در فارکس چیست؟
زمان مطالعه: 8 دقیقه
فهرست مطالب
مقاله شماره 2 از 11 در سری مقالات تحلیل تکنیکال

استراتژی اسکالپ (Scalping Strategy) یا اسکالپینگ سبک معاملاتی است که براساس تعداد معاملات بالا با سودهای کم اجرا می‌شود. معاملات اسکالپ بسیار کوتاه‌مدت هستند و با سودهای کوچک بسته می‌شوند. سودهای بزرگ در این استراتژی از تعداد معاملات بسیار زیاد بدست می‌آید. معاملات اسکالپ نیازمند یک استراتژی خروج سختگیرانه هستند، زیرا یک ضرر بزرگ می‌تواند تمام سودهای کوچک را از بین ببرد. اسکالپ در فارکس بسیار محبوب است. در این مقاله از چشم بورس این استراتژی بررسی می‌کنیم.

استراتژی اسکالپ فارکس چگونه کار می‌کند؟

استراتژی اسکالپ چیست؟
استراتژی اسکالپ چیست؟

اسکالپینگ بر این فرض استوار است که اکثر نمودارها اولین مرحله از حرکت را تکمیل می‌کنند. اینکه بعد از آن به کجا می‌روند مشخص نیست و اهمیتی هم ندارد. پس از مرحله‌ی اول، برخی سهام به رشد ادامه می‌دهند برخی نیز متوقف خواهند شد. هدف معامله‌گر اسکالپ بدست آوردن تعداد زیادی سود کوچک است. این برعکس نگرشی است که می‌گوید با روند همراه شوید.

بین معامله‌گر سوئینگ و اسکالپ یک تفاوت اساسی وجود دارد. برای معامله‌گر سوئینگ کافی است نرخ معاملات موفق کمی بالاتر از 50 درصد باشد، زیرا نسبت ریوارد به ریسک بالاتری را انتخاب می‌کند. اما اسکالپرها نیاز به نرخ برد (Win Rate) بالاتری دارند. معامله‌گران اسکالپ حتی وارد معاملات با ریوارد به ریسک 1 می‌شوند. استراتژی اسکالپ فارکس نیازمند دانش و تجربه‌ی بسیار بالاست.

مقاله مرتبط: بهترین اندیکاتورهای تکنیکال برای نوسان‌ گیری

فرضیات اصلی استراتژی اسکالپ

معاملات اسکالپ فارکس بر سه فرض اساسی استوار است:

  1. در زمان‌های کوتاه، اتفاقات بزرگی نمی‌افتد. ورود و خروج در بازه‌ی زمانی بسیار کوتاه، احتمال وقوع رویدادهای نامطلوب را کاهش می‌دهد.
  2. نوسان بزرگ نیازمند تغییر بزرگتری در تعادل عرضه و تقاضا است. به عبارت دیگر، حرکت قیمت به اندازه 0.01 دلار بسیار آسان‌تر از حرکت 1 دلاری است.
  3. حرکات کوچک بیشتر از حرکات بزرگ تکرار می‌شوند. حتی در بازارهای آرام، حرکات کوچک بسیاری وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده کرد.

اسپرد در معاملات اسکالپ فارکس

کارگزاری‌های فارکس خدمات را رایگان ارائه نمی‌دهند، آنها با اسپرد درآمد کسب می‌کنند. به زبان ساده کارگزاری‌ها ارزها را بالاتر از قیمت خرید خودشان به شما می‌فروشند و همچنین پایین‌تر از قیمت فروش خودشان از شما می‌خرند. این اختلاف قیمت اسپرد نام دارد. اسپرد به دو صورت ثابت و متغیر تعیین می‌شود، با توجه به نوع معاملاتتان باید یکی را انتخاب کنید.

اسپرد در معاملات اسکالپ فارکس
اسپرد در معاملات اسکالپ فارکس

اسکالپرها تعداد معاملات بسیار بالایی دارند، از این رو اسپرد پایین بسیار حیاتی است. اسپرد بالا می‌تواند سودهای کوچک و زحمات شما را از بین ببرد! در حالت کلی نقدشوندگی رابطه‌ای معکوس با اسپرد دارد، هر چقدر نقدشوندگی بالاتر باشد، اسپرد پایین‌تر خواهد بود. به همین دلیل اسکالپرها به بازارهای با نقدشوندگی بالا وارد می‌شوند. نوع حساب، نوع جفت ارز و حتی ساعت معاملات در میزان اسپرد موثر است.

استراتژی اسکالپ به عنوان یک سبک اصلی

یک تریدر اسکالپ روزانه ده‌ها معامله انجام می‌دهد. آنها در تایم‌فریم‌های دقیقه‌ای معامله‌ می‌کنند، چون می‌خواهند تا حد امکان تغییرات قیمت در زمان واقعی را دنبال کنند. معاملات با دسترسی مستقیم (Direct Access Trading) و داده‌های بازار در سطح 2 از ابزار ضروری استراتژی اسکالپ است.

اجرای خودکار و فوری سفارشات برای اسکالپر بسیار مهم است، بنابراین یک بروکر با دسترسی مستقیم را ترجیح می‎‌دهند. همچنین آنها نیاز به داده‌هایی فراتر از بهترین قیمت خرید و فروش دارند. مثلا در داده‌های سطح 2، شما به 5 تا 15 مورد از سفارش‌های خرید و فروش دسترسی دارید. معامله‌گران سوئینگ یا بلندمدت نیاز چندانی به این داده ندارند.

استراتژی اسکالپ به عنوان یک سبک مکمل

معامله‌گران بلندمدت‌تر مانند تریدرهای سوئینگ می‌توانند از استراتژی اسکالپ به عنوان یک سبک مکمل استفاده کنند. یک مثال واضح زمانی است که بازار بسیار متلاطم است یا در محدوده‌ی باریکی قفل شده است. زمانی که هیچ روندی در بازه‌ی زمانی طولانی‌تر وجود ندارد، رفتن به یک بازه‌ی زمانی کوتاه‌تر ممکن است روندها را ظاهر کند. در این حالت یک معامله‌گر عادی به یک اسکالپر تبدیل می‌شود.

روش دیگر استفاده از استراتژی اسکالپ از طریق مفهومی به نام “چتر” است. این رویکرد اجازه می‌دهد تا معامله‌گر هزینه خود را بهبود ببخشد و سود را حداکثر کند. معاملات چتری به روش زیر انجام می‌شود:

  • یک تریدر موقعیتی را برای یک معامله با بازه‌ی زمانی طولانی‌تر باز می‌کند.
  • در حالی که معامله اصلی ادامه دارد، معامله‌گر در جهت معامله‌ی اصلی از بازه‌های زمانی کوتاه‌تر اسکالپ می‌کند.

با یک سری ستاپ‌های خاص، هر سیستم معاملاتی را می‌توان برای اهداف اسکالپ استفاده کرد. به این صورت استراتژی اسکالپ به روشی مدیریت ریسک تبدیل می‌شود. اساسا، هر معامله‌ای با ریوارد به ریسک 1 را می‌تواند به اسکالپ تبدیل کرد.

استراتژی‌های معاملات اسکالپ فارکس

استراتژی‌های معاملات اسکالپ فارکس
استراتژی‌های معاملات اسکالپ فارکس

بازارسازها (Market makers) به عنوان یک اسکالپر نقش مهمی در بازارهای فیوچرز دارند. هدف آنها وارد کردن نقدینگی به بازار است. روش آنها برای اسکالپ استفاده از اسپرد است. بازارسازها با ارسال سفارش‌های خرید و فروش در یک سهم یا جفت ارز مشخص، از تغییر اسپرد سود بدست می‌آورند. برخی از اسکالپرها سعی می‌کنند با بازارسازها همراه شوند، به خصوص در سهم‌هایی که نوسان بسیارکمی دارند. به طور کلی این روش پیچیده است و به معامله‌گران خرد توصیه نمی‌شود.

دو سبک دیگر در استراتژی اسکالپ وجود دارند که معمول‌تر هستند. این روش‌ها در چارت‌ها با نوسانات بیشتر اجرا می‌شوند و نیازمند پیش‌بینی صحیح حرکت قیمت هستند:

  • در سبک اول، تریدر به تعداد زیادی از جفت‌ارزها وارد و با سود اندک خارج می‌شود. ممکن‌ است وارد صدها موقعیت معاملاتی شود و منتظر حرکت بسیار کوچکی باشد. فراموش نکنید چنین رویکردی به سهام بسیار نقدشونده نیاز دارد تا بتوان به موقع خارج شد.
  • دومین روش محبوب‌تر است و به معاملات عادی نزدیک‌تر است. معامله‌گر روی یک جفت‌ارز خاص متمرکز است و به محض اولین سیگنال خروج با نسبت ریوارد به ریسک 1 و بالاتر، موقعیت معاملاتی را می‌بندد. در این سبک تعداد معاملات همچنان بالاست البته نه اندازه روش قبل.

نکاتی کلیدی برای اسکالپرهای تازه‌کار

امروزه ترید کردن بسیار ساده و از پشت کامپیوتر و موبایل امکان‌پذیر است. به همین دلیل، افراد زیادی وارد بازارهای مالی شده‌اند و مانند دیگر سبک‌های معاملاتی طرفداران اسکالپ نیز افزایش یافته است. تازه‌واردان در اولین گام باید ببینید آیا اسکالپ با شخصیت و روحیه‌ی معاملاتی آنها همخوانی دارد یا خیر؟

در استراتژی اسکالپ باید سریع باشید، بلافاصله فرصت‌ها را شناسایی کند و دائما نمودار را زیر نظر بگیرید. اگر کم‌حوصله هستید و سرعت عمل بالایی ندارید، این سبک برایی شما مناسب نیست.

فراموش نکنید اسکالپ استراتژی چندان مناسبی برای تازه‌کارها نیست. همه ما دوست داریم به سرعت ثروتمند شویم اما فریب وعده‌های بزرگ را نخورید. اسکالپ فارکس به تصمیم‌گیری سریع و نظارت مستمر بر موقعیت‌ها و گردش مالی نیاز دارد. با این حال، اگر علاقه‌مند هستید در ادامه نکات کلیدی برای اسکالپرهای تازه‌کار را ذکر خواهیم کرد.

اجرای دقیق سفارش‌ها

یک اسکالپر باید بر هنر اجرای دقیق سفارش‌ها مسلط باشد. سفارش با تاخیر یا غیردقیق می‌تواند سود کم معامله را از بین ببرد. حاشیه‌ی سود در هر معامله محدود است و اجرای سفارش باید سریع و دقیق باشد. همان‌طور که گفتیم از سیستم‌های معاملات با دسترسی مستقیم و داده‌های سطح 2 استفاده کنید.

اسپرد و کمیسیون

پس از شروع معاملات باید دید روشنی نسبت به هزینه‌ها داشت باشید. استراتژی اسکالپ با معاملات متعددی انجا می‌‎شود؛ صدها معامله در یک جلسه‌ی معاملاتی. خرید و فروش مکرر از نظر کمیسیون و اسپرد پرهزینه است و می‌تواند سود شما را از بین ببرد. پس بروکر مناسب بسیار مهم است. بروکری که علاوه بر دسترسی مسقتیم و فراهم آوردن داده‌ها، کمیسیون و اسپرد رقابتی نیز داشته باشد. همه بروکرها برای اسکالپ مناسب نیستند.

درک روند

باید نبض بازار را در دست بگیرید. تشخیص روند بسیار حیاتی است و اگر تازه‌کار هستید بهتر است خلاف جهت روند از اسکالپ استفاده نکنید. معامله در جهت خلاف اصلی ریسک بالایی دارد هر چند حرفه‌ای ها از آن استفاده می‌کنند. آنها یک پوزیشن بلندمدت در جهت روند باز می‌کنند و در نوسان‌های خلاف روند از اسکالپ می‌کنند. در هر صورت باید روند را بتوانید به خوبی تشخیص دهید، برای این کار از تایم‌فریم‌های بالاتر کمک بگیرید.

جهت پوزیشن

استراتژی اسکالپ بیش از همه در بازارهای دوطرفه مانند فارکس استفاده می‌شود. معمولا مبتدی‌ها در سمت خرید شروع به معامله می‌کنند. معامله در سمت فروش نیاز به اعتماد به نفس و تخصص کافی دارد. با این حال، در نهایت به مرحله‌ای خواهید رسید که بین معاملات شورت و لانگ تعادل برقرار خواهید کرد.

تحلیل تکنیکال

معاملات اسکالپ بسیار کوتاه مدت هستند و تحلیل بنیادی به کار معامله‌گران نخواهد آمد. باید بتوانید اصول تحلیل تکنیکال را به خوبی بیاموزید تا در این رقابت پیروز شوید. بهتر است از اندیکاتورهایی استفاده کنید که در بازه‌های زمانی کوچک کارآمد هستند. ورود و خروج با استفاده میانگین‌های متحرک، اندیکاتور RSI و سطوح مقاومت و حمایت از ابزارهای مفید در استراتژی اسکالپ هستند.

مطلب پیشنهادی: آموزش تحلیل تکنیکال

حجم

اسکالپ یک استراتژی کوتاه مدت است و با ورود و خروج‌های مکرر همراه است. اگر همه چیز درست باشد در نهایت باید بتوانید به موقع سفارشات را تکمیل کنید و این به سطح نقدینگی بازار بستگی دارد. به دنبال سهام و جفت‌ارزهایی با نقدینگی بالا باشید تا در هر لحظه بتوانید سفارشات را انجام دهید.

نظم

به عنوان یک اصل، تمام پوزیشن‌ها را در طول یک جلسه معاملاتی ببندید و آنها را به روز بعد منتقل نکنید. اساس استراتژی اسکالپ بر مبنای فرصت‌های کوچک است و نباید از اصول اولیه منحرف شوید.

مزایا و معایب استراتژی اسکالپ در بازار فارکس

مزایا و معایب استراتژی اسکالپ در بازار فارکس
مزایا و معایب استراتژی اسکالپ در بازار فارکس

اسکالپر فارکس می‌توانند بدون توجه به روند کلی سهم سود کنند. اگر بتوانید استراتژی خود را به صورت سختگیرانه اجرا کنید، معاملات سودآور خواهید داشت. همچنین نیازی به تحلیل بنیادی ندارید، در بازه‌های زمانی بسیار کوتاه این نوع تحلیل نقشی ایفا نمی‌کند.

مزیت دیگر ریسک کم در مقابل نوسانات است. در هر صورت شما ضرر کوچکی متحل خواهید شد. همچنین نیازی به بازارهای دارای روند نخواهید داشت، هدف شما بهره گیری از نوسانات بسیار کوچک است، پس از نیازی نیست دست به ماشه منتظر شکل‌گیری روند باشید. در نهایت کافی است به یک استراتژی مناسب برسید، در این صورت نیازی به هماهنگی خود با شرایط مختلف بازار نخواهید داشت.

با تمام این مزایا، استراتژی اسکالپ خالی از معایب نیست. مهمترین و اولین عیب این استراتژی، تعداد زیاد معاملات و در نتیجه هزینه‌های بالای آنهاست. در هر معامله باید اسپرد و کمیسیون پرداخت کنید. به همین دلیل، سودآوری کار ساده‌ای نیست. مورد دوم وقت گیر بودن این اسکالپ است. باید ده‌ها معامله انجام دهید، به چارت‌های قیمت چشم بدوزید و سطح تمرکز بالایی داشته باشید.

مزایای استراتژی اسکالپ

  • فرصت‌های معاملاتی زیاد و همیشگی
  • نیازی به تحلیل بنیادی ندارد
  • ریسک‌های بازار را متحمل نخواهید شد
  • در بازارهای دو طرفه قابل اجرا است
  • نیاز نیست خود را با بازارهای مختلف هماهنگ کنید

معایب استراتژی اسکالپ

  • هزینه‌های معاملاتی بالا
  • سودهای کوچک
  • زمان‌بر است و به تمرکز نیاز دارد

سوالات متداول

استراتژی اسکالپ در بازار فارکس چیست؟

اسکالپ (Scalp) یک استراتژی معاملاتی بر اساس سودهای کوچک و تعداد معاملات بسیار بالاست. اسکالپرها روزانه صدها معامله در تایم‌فریم‌های دقیقه‌ای انجام می‌دهند. اسکالپ یک سبک معاملاتی رایج در بازار فارکس است.

آیا معاملات اسکالپ سودآور هستند؟

بله حتی شما نیز می‌توانید یک اسکالپر ماهر شوید. درست است که معاملات اسکالپ سودی کمی دارند، اما با تعداد بالای معاملات این سودها به مقدار قابل قبولی می‌رسند. با این حال، به یاد داشته باشید این استراتژی ساده نیست، زمان‌بر است و نیاز به تمرکز بالایی دارد.

اسکالپ در چه بازارهایی استفاده می‌شود؟

انجام فوری سفارش‌ها بسیار مهم است وگرنه سودهای کم از بین خواهند رفت. اسکالپ در بازارهایی استفاده می‌شود که نقدینگی بالایی دارند مانند بازار فارکس. علاوه بر این جفت‌ارزهای خاص با نقدینگی بالا و همچنین اسپرد پایین‌تر. در انتخاب بروکر نیز حتما باید دقت کنید، اسپرد بالا می‌تواند همه سود شما را از بین ببرد.

برای اسکالپ به چه ابزاری نیاز داریم؟

برای اسکالپ شما نیاز به تحلیل بنیادی ندارید. در زمان کوتاه تحلیل بنیادی تاثیر چندانی بر قیمت نخواهد داشت. اسکالپرها از ابزار مختلفی استفاده می‌کنند مانند خطوط روند، میانگین‌های متحرک و اوسیلاتورهایی مانند RSI و استوکستیک.

محتوای این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی یک ستاره کلیک کنید

متوسط امتیاز: 4 / 5. تعداد ثبت امتیاز: 5

تا حالا امتیازی ثبت نشده. اولین امتیاز رو ثبت کنید!


اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

مقالات مرتبط

یک پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *